dilluns, 23 de febrer del 2015

Lasanya bolonyesa

  Lasaña boloñesa

Ingredients
- 1000-1200g de carn picada (pot ser tota vedella o mixta)
- 40 plaques de lasanya precuites (aprox)
- 500 ml de salsa beixamel
- 500 g de tomàquet triturat
- 2 cebes
- 4 pastanagues
- 2 alls
- 150 g formatge grana padano en pols
- (opcional) 2 fulles de llorer
- 1 culleradeta de sucre
- Oli d'oliva verge extra
- sal

Com fer lasanya bolonyesa
Pelem i tallem la ceba i la pastanaga a brunoise, molt fina. Piquem l'all molt fi. En una olla amb un rajolí d'oli, afegim la ceba i la pastanaga, salpebrem, afegim el llorer i tirem per 10 minuts a foc mitjà. Afegim l'all, donem unes voltes. Afegim la carn picada, salpebrem la carn, donem unes voltes durant 4 minuts i afegim el got de vi. Deixem reduir uns 10 minuts. Afegim el tomàquet triturat, afegim 1/2 culleradeta de sucre per rectificar d'acidesa. Deixem reduir 10 minuts a foc mitjà-lent. Rectifiquem de sal i triturem amb la toormix. Reservem fora perquè es temperi. A banda, per fer les plaques En una olla escalfem aigua amb un bon raig d'oli d'oliva, quan arrenqui el bull introduïm les plaques de pasta de lasanya durant 7-10 minuts. Quan les plaques estiguin toves (com si les haguéssim cuit), les passem a un bol amb aigua amb gel, després ja podem passar a muntar la lasanya. Tirem en el fons de la font unes cullerades de la salsa (així ens assegurem que no se'ns enganxen les plaques al fons). I anem fent capes de plaques i posant la quantitat de salsa bolonyesa que vulguem entre elles i la quantitat de capes que vulguem. Ara podem fer una salsa beixamel o simplement fer molt formatge grana padano per sobre, per finalment gratinar al forn amb el grill per 3-4 minuts a 200ºC. Aquest plat és molt còmode fer d'un dia per l'altre si tenim convidats, en aquest cas només haurem de deixar-llista sense gratinar per posar-la al forn a escalfar (aproximadament una hora a 160ºC) en el moment desitjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada