dilluns, 23 de febrer del 2015

Lloms de salmó amb salsa de formatge a les fines herbes

 

Ingredients
- 4 lloms de salmó amb pell
- 1 terrina de formatge fines herbes tipus philadelphia
- 250 ml llet
- 250 ml de vi blanc
- 30 g de mantega
- anet
- Pebre negre mòlt
- sal

Com fer Lloms de salmó amb salsa de formatge a les fines herbes
Vam començar fent la salsa, fem uns 200 ml de llet en un cassó i la posem a foc mitjà perquè bulli, i quant comenci a bullir, baixem el foc al mínim i afegim el formatge, que vagi fonent. Quan el formatge estigui fos del tot, rectifiquem de sal i mantenim a foc mínim mentre fem el salmó. Si la salsa us queda massa espessa podeu afegir una mica més de llet, però després haureu de tornar a rectificar de sal perquè no us hagi quedat sosa. Amb el salmó farem un papillot. Preescalfem el forn a 160ºC. Fem diverses talls molt fines de mantega. En un paper de plata per la zona que no brilla col·loquem una fina capa de talls de mantega. A sobre col·loquem els lloms, salpebrem, empolvorem una mica d'anet, una altra làmina de mantega, reguem amb el vi i fiquem al forn per 10 minuts. Un cop fets, obrim amb compte de no cremar-nos amb els vapors. Emplatem el salmó i cobrim amb la salsa com a la foto. Es poden acompanyar amb amanida, amb arròs ... En aquest cas el llom porta com a acompanyament una mica de blat tendre saltejat amb mantega.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada