dilluns, 23 de febrer del 2015

Pollastre mar i muntanya

 

Ingredients
- 8 cuixes de pollastre
- 8 escamarlans
- 1 ceba gran
- 1 tomàquet gran madur
- 1 gra d'all
- 1 branca de julivert
- 1 cullerada d'avellanes
- 2 llesques de pa
- 200 ml de cervesa
- 50 ml de brandi
- 1 culleradeta de farina
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 branqueta de farigola fresca
- Pebre negre mòlt
- 3 brins de safrà
- Oli d'oliva
- sal

Com fer pollastre mar i muntanya
Un plat on barregem carns i peixos o mariscs, és el que anomenem una fusió mar i muntanya. Primerament fregim les llesques de pa. Fem una picada amb el gra d'all, el julivert, les avellanes, el safrà prèviament torrat i la llesca de pa. Salpebrem les cuixes de pollastre. En una paella gran o paella, amb un bon raig d'oli marquem bé el pollastre al gust. Retirem el pollastre i reservem en un plat. Afegim un rajolí extra d'oli hi ha foc viu, afegim els escamarlans, afegim el brandi o conyac, calem foc i flamegem fent cercles amb la paella fins que s'apagui el foc i donem la volta deixem reduir per 2 minuts. Retirem els escamarlans i en la mateixa paella a foc baix, afegim la ceba ben picada, salpebrem i afegim la branqueta de farigola i les fulles de llorer, deixem ofegar 10-15 minuts fins que tot estigui ben escalfat. Afegim la picada d'all, julivert i avellanes. Donem unes voltes per 1 minut. Seguidament afegim el tomàquet ratllat i deixem reduir per 5 minuts a foc mitjà Afegim la cervesa i el pollastre, cuinem tapat per 30 minuts a foc baix, remenem de tant en tant. Finalment afegim els escamarlans i cuinem per 3 minuts més per et prengui sabor. Servim immediatament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada