dijous, 26 de febrer del 2015

Pastís de llimona i merengue

 

Ingredients
- El suc de 3 llimones
- La ratlladura de 2 llimones
- 200 g de galetes maria
- 125 g de mantega
- 400 g de llet condensada
- 2 ous (rovells i clares per separat)
- 200g de sucre glass

Com fer Pastís de llimona i merengue
Primerament escalfem el forn a 180ºC Posem la mantega a fondre, serveix al microones, i mentre piquem les galetes maria, tant és que quedin alguns trossos més grans. Barregem la mantega fosa i la galeta en un bol amb una cullera. Tirem aquesta barreja en un motlle desmuntable de 26 cm i anem pressionant amb el dors de la cullera per formar la base del pastís. Per fer el farcit, barregem els rovells dels ous, la ratlladura, el suc i la llet condensada, barregem bé i tirem el farciment sobre la base. Fiquem el pastís al forn. La cocció variarà depenent del motlle. Recomano començar a controlar a partir dels 30 minuts. Hem de comprovar que el centre no tremoli i que si la punxem amb un escuradents surti net. Un cop freda la pastís, muntem les clares a punt de neu amb el sucre glass, fins que formi pics tous de merenga. Usant una espàtula o una mànega pastissera decorem el pastís amb la merenga i ho podem posar uns minuts al grill del forn o cremar amb un bufador de cuina. NOTA: El motlle és important que sigui desmuntable, però el diàmetre fa una mica igual, simplement haurem de tenir en compte que com més ample sigui, més fina quedarà el pastís i menys cocció necessitarà. Les quantitats de llimona són orientatives, amb aquestes quantitats queda prou àcida com perquè contrast perfectament amb la dolçor de la merengue.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada