dilluns, 23 de febrer del 2015

Xipirons farcits

 

Ingredients
- 1 quilo de calamars
- 2 cebes mitjanes
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs grans
- 150 ml de nata per cuinar
- 1 bosseta de tinta de nero di sepia
- 300 grams d'arròs
- 1 culleradeta de sucre
- 1 fulla de llorer
- Pebre negre mòlt
- Oli d'oliva
- Sal

Com fer Canelons de Xipirons farcits
Netegem els calamars, extraiem els tentacles i les aletes.
Piquem les cebes i el pebrot a brunoise, molt fins. Reservem.
Ratllem el tomàquet. Reservem.

PEL FARCIT
En una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, a foc viu i l'oli ben calent afegim les aletes i els tentacles daurem pels dos costats.
Retirem del foc i quan refredin els piquem molt fins i reservem en un bol. A la mateixa paella afegim un rajolí d'oli extra si ho veiem necessari, a foc baix, afegim la meitat de ceba picada, la meitat del pebrot picat, salpebrem i tirem per 15 minuts.

Reservem al bol on hi ha els tentacles i les aletes picades.

Omplim els calamars amb 1 cullerada generosa, tanquem amb 1 escuradents. A la mateixa paella amb una mica d'oli d'oliva extra, a foc viu, afegim els calamars farcits. Marquem per ambdós costats. Retirem del foc i reservem.

FEM LA SALSA
A la mateixa paella afegim de nou un rajolí d'oli extra, a foc baix, afegim la meitat sobrant de ceba picada, la meitat del pebrot picat sobrant i el llorer, salpebrem i tirem per 15 minuts.

Afegim el tomàquet ratllat i deixem reduir per 2 minuts.
Afegim la nata per cuinar i deixem cuinar per 2 minuts. Afegim llavors la tinta i els calamars, deixem que lligui bé per 10 minuts a foc lent. Anem remenant de tant en tant.

Mentrestant en una olla amb aigua, sal, un rajolí d'oli d'oliva i quan bulli afegim l'arròs bullim per 10 minuts.
Servim els calamars farcits acompanyats amb arròs blanc.

CONSELL
Podem fer exactament el mateix plat sense afegir la tinta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada