
Ingredients
- 24 plaques de canelons
- 500 g de pollastre (sobres de pollastre rostit i verdures)
- 1 ceba
- 1 litre de llet
- 50 g de mantega 50 g de farina
- 1 pessic de nou moscada
- 150 g de formatge emmental ratllat
- 2 o 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- Oli d'oliva. sal
Com fer Canelons de pollastre casolans
Per fer les plaques En una olla amb aigua calenta posem una culleradeta de sal, un raig d'oli a foc fort i quan bulli, remenem bé per fer un efecte centrifugante perquè no se'ns enganxin les plaques. Immediatament afegim les plaques de canelons d'una en una, perquè no s'enganxin, coem 2 tirades de 12 en 12. Coem les plaques 8 minuts exactes o el que ens indiqui el fabricant remenant de tant en tant suaument. Quan estiguin cuites les vam pescar i les col·loquem en un bol gran aigua i gel. Deixem reposar 2-3 minuts. Després anem col·locant sobre un drap de cuina una al costat d'una altra. Preparem el farcit de pollastre Pelem i tallem la ceba a juliana molt fina. En una paella amb un rajolí d'oli i una cullerada de mantega a foc baix, afegim la ceba i deixem confitar per uns 15 minuts. Passat aquest temps reservem en un bol. En el bol de la ceba afegim trinxant el pollastre juntament amb les verdures amb les que hem rostit i triturem tot amb la picadora o toormix. Provem i rectifiquem de sal. Fem la beixamel En un cassó afegim la mantega, quan estigui desfeta afegim la farina i amb l'ajuda d'un batedor de vareta remenem sense parar per 2 minuts. Fins a aconseguir una pasta homogènia. Afegim la llet a poc a poc i sense parar de batre. Salpebrem i afegim una mica de nou moscada en pols. Quan tingui una consistència una mica homogènia i hagi donat el primer bull, sobre uns 5 minuts, retirem del foc. Rectifiquem de sal. Preescalfem el forn a 180º. Afegim 3 cullerades soperes de beixamel al bol amb el pollastre triturat, remenem. Posem una cullerada generosa sobre cada placa de canelons. Enrotllem i posem en una safata que haurem untat bé de salsa de tomàquet abans posar-los al forn. Napamos amb la beixamel sobre els canelons, afegim el formatge ratllat. Per coure els canelons Posem al forn a gratinar a 180º 5 minuts i servim els canelons. SUGGERIMENTS Si us animeu a fer una bona quantitat de canelons de pollastre, es poden congelar; són una solució extraordinària quan es té poc temps. A més, és un plat que agrada a grans i petits. TRUC Podeu fer la recepta amb el pollastre que us va sobrar de qualsevol altre preparat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada