dilluns, 23 de febrer del 2015

Bacallà en tomàquet

 

Ingredients
- 4 lloms de bacallà dessalat de 200 g cada un
- 1 ceba gran
- 1 pebrot verd italià
- 4 tomàquets o una llauna de tomàquet natural triturat
- 150 ml de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- Melmelada de Maduixa
- Farina per arrebossar
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt

Com fer bacallà en tomàquet
El primer que farem és posar en una paella una mica d'oli, anem a passar per oli molt calent els lloms de bacallà perquè es tanquin. Enfarinem els lloms salpebrats i sacsegem els excessos, quan l'oli estigui ben calent passem els lloms per cada costat i reservem. D'altra banda, piquem la ceba petita i el pebrot i els posem a sofregir en una paella gran juntament amb una mica d'oli i la fulla de llorer. Anem movent perquè no es torri, i quan aquest blanqueta afegim els tomàquets triturats o la llauna de tomàquet, hi afegim una mica de sal i jo sempre li afegeixo una cullereta petita de melmelada de maduixa (per treure-li l'acidesa al tomàquet, també serveix sucre) Ho deixem sofregir uns 10 minuts remenant. Passat aquest temps, probablement es quedés gairebé sense líquid la salseta així que és el moment d'afegir el vi, coem a foc fort un parell de minuts i baixem la potència del foc. Afegim els lloms amb la pell cap amunt, tapem la paella i deixem que acabi la cocció uns 10 minuts més a foc més suau. Apaguem el foc i mentre es prepara la guarnició el podem deixar tapadet per aprofitar la calor residual del foc. Per a la guarnició del bacallà en tomàquet unes patates fregides amb ceba a la planxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada