dilluns, 23 de febrer del 2015

Filet de porc amb cebes caramel·litzades

 

Ingredients
- 4 filet de porc de 180 g per unitat
- 2 cebes
- 3 cullerades de sucre morè
- 2 cullerades de sucre normal
- 1 nou de mantega
- 200 ml de vi blanc
- Oli d'oliva
- 1 branca de romaní fresc
- Pebre negre mòlt
- Sal maldon
- Patates fregides (guarnició)

Com fer filet de porc amb cebes caramel·litzades
Primer tallem a la juliana la ceba (ben fineta). En una cassola posem un bon raig d'oli i la nou de mantega, tirem les cebes i afegim 100 ml de vi blanc i reservem els altres 100 ml per a la carn, el posem a foc baixet perquè vagi fregint molt lentament, quan la ceba comenci a estar confitada, afegim el sucre morè i el normal, remenem bé, ja que li dóna un toc diferent que contrastarà amb gust del filet. No deixem de remenar bé fins que la ceba estigui ben dauradeta i caramel·litzada. Reservem en la mateixa cassola perquè no es refredi molt. Seguidament, en una paella amb una mica d'oli i amb la branca de romaní, amb el foc ben fort, afegim els filets salpebrats per ambdós costats, daurem els filets pels dos costats, marcats i fets al punt. Reservem els filets. A la mateixa paella afegim el vi blanc, aixecant així el joc de carn enganxat a la paella, deixem reduir 2 minuts i serà la salsa que emprem per emplatar. Mentre elaborem el plat fregim unes patates que ens servirà de guarnició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada