dilluns, 23 de febrer del 2015

Confit d'ànec amb patates

 

Ingredients
- 4 patates mitjanes-grans
- 1 llauna de confit d'ànec en conserva
- 1 got de vi per cuinar
- aigua
- Oli d'oliva verge extra
- pebre
- romaní
- sal

Com fer Confit d'ànec amb patates
A la llauna de confit d'ànec també pot posar confit de canard, i normalment en aquestes llaunes especifica el nombre de peces, millor si comprem cuixes ja que amb un per persona és suficient. Comencem escalfant el forn a 180º C. No obstant grill. Comencem pelant, rentant i tallant a rodanxes les patates. En una font gran per anar al forn anem fent capes i entre cada capa de patates salpebrem, empolvorem amb romaní i tirem un rajolí fi d'oli d'oliva verge extra. Fem capes fins acabar les rodanxes de patata. A continuació tirem a sobre el got de vi per cuinar, o vi blanc sec, o vermut, o conyac ... i aigua fins que quedin cobertes. Fiquem la safata al forn, hi ha partir dels 45 minuts anem comprovant la cocció. Quantes més capes, més trigaran a fer-se. Amb la cocció baixarà el nivell de l'aigua, no passa res, després tornaran a quedar cobertes amb el greix de l'ànec. Obrim la llauna del confit, i deixem les peces d'ànec amb prou feines una mica de greix per fora sinó quedarà massa greixós. Quan les patates estiguin gairebé fetes, col·loquem damunt les peces d'ànec i tornem a ficar la safata al forn. La deixem uns 30 minuts més, i passat aquest temps, apaguem el forn de baix i posem només el grill durant uns 10-15 minuts, perquè la pell de l'ànec quedi més cruixent. Servim ben calent, i amb una pala amb forats per evitar posar molt de greix en cada plat.A la llauna de confit d'ànec, i normalment en aquestes llaunes especifica el nombre de peces, millor si comprem cuixes ja que amb un per persona és suficient. Comencem escalfem el forn a 180º C. No obstant grill. Comencem pelant, rentant i tallant a rodanxes les patates. En una font gran per anar al forn anem fent capes i entre cada capa de patates salpebrem, empolvorem amb romaní i tirem un rajolí fi d'oli d'oliva verge extra. Fem capes fins acabar les rodanxes de patata. A continuació tirem a sobre el got de vi per cuinar, o vi blanc sec, o vermut, o conyac ... i aigua fins que quedin cobertes. Fiquem la safata al forn, hi ha partir dels 45 minuts anem comprovant la cocció. Quantes més capes, més trigaran a fer-se. Amb la cocció baixarà el nivell de l'aigua, no passa res, després tornaran a quedar cobertes amb el greix de l'ànec. Obrim la llauna del confit, i deixem les peces d'ànec amb prou feines una mica de greix per fora sinó quedarà massa greixós. Quan les patates estiguin gairebé fetes, col·loquem damunt les peces d'ànec i tornem a ficar la safata al forn. La deixem uns 30 minuts més, i passat aquest temps, apaguem el forn de baix i posem només el grill durant uns 10-15 minuts, perquè la pell de l'ànec quedi més cruixent. Servim ben calent, i amb una pala amb forats per evitar posar molt de greix en cada plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada