dilluns, 23 de febrer del 2015

Calamars farcits

 

Ingredients
- 12 calamars patagònics grans
- 1 pastanaga gran
- 1 pebrot verd italià gran
- 1 porro
- 100 g d'arròs cuit
- Oli d'oliva
- sal

Com fer Calamars farcits
Netegem els calamars, tallem i reservem els tentacles i les aletes. Retirem la pell negra i la ploma de l'interior, donem la volta a la pell del calamar i netegem també per dins. En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, a foc viu i l'oli ben calent afegim les aletes i els tentacles daurem pels dos costats. Retirem del foc i quan refredin els piquem molt fins. Traiem la part verda i l'arrel al porro, tallem horitzontalment, rentem bé i el tallem a brunoise, molt fi. Reservem Piquem el pebrot i les pastanagues a brunoise, molt fins. Reservem. A la mateixa paella afegim un rajolí d'oli extra si ho veiem necessari, a foc baix, afegim la pastanaga, els pebrots i el porro. Salpebrem i tirem per 15 minuts. Afegim els tentacles, les aletes, l'arròs bullit i remenem bé. Rectifiquem de sal. Reservem el farcit i deixem refredar una mica per no cremar-nos en omplir. Amb una cullera omplim acuradament els calamars i els tanquem amb un escuradents. Posem una paella al foc amb un rajolí d'oli i quan estigui molt calent daurem els calamars per ambdós costats. CONSELL Podem acompanyar amb una salsa de pebrots del pebrot, glacé de Gabas o una salsa mar i muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada