dilluns, 23 de febrer del 2015

Gall dindi farcit de Nadal

 

Ingredients
- 1 gall dindi de 2 a 3 quilos
- 150 g de mantega
- 250 ml de xerès
- 100 g d'ametlles pelades
- Pebre negre
- sal
- 1 ceba gran
- 1/2 carbassó
- 2 pastanagues
- 12 prunes desossades
- 2 pomes golden
- 10 espàrrecs de marge
- 500 g de bolets variats
- Oli d'oliva
- sal

Com fer Gall dindi farcit de Nadal
Habitualment demanarem que ens tallin a la carnisseria al coll i el cul del gall dindi per evitar fer-ho nosaltres a casa. Netegem bé de plomes, retirem les vísceres del gall dindi. Rentem bé per dins i per fora. Injectem una mica de xerès al gall dindi per la cuixa, les pit, perquè en rostir estigui més sucós. Traiem la mantega de la nevera i deixem temperar fins que estigui a punt de pomada. Pelem i tallem la ceba a juliana fina. Afegim a un bol gran. Rentem i tallem el carbassó a juliana mitja lluna. Afegim al bol. Pelem i tallem la pastanaga a Julina fina. Afegim al bol. Pelem i tallem les pomes a quarts. Afegim al bol. Rentem i tallem i retirem el final de la tija dur i blanquinós dels espàrrecs. Afegim al bol. Tallem a grosso bolets. Afegim al bol. Afegim les ametlles al bol i les prunes. Salpebrem a gust i barregem bé. Afegim un raig d'oli i reservem. Seguidament prenem el gall dindi i amb la mà introduïm 50 g de mantega pel cul del gall dindi, per darrere i embadurnem tot l'interior. Salpebrem per dins del gall dindi i afegim un rajolí d'oli. Preescalfem el forn a 250º. Omplim la cavitat del gall dindi amb la preparació de verdures i bolets, evitant que quedi massa atapeït. Tanquem l'obertura del farcit amb ajuda de punxes de fusta o broquetes. Amb fil de cuina lliguem les potes del gall dindi. Seguidament amb la mantega sobrant embadurnem el gall dindi completament. Salpebrem bé per fora el gall dindi. Introduïm al forn a 160º per 90 minuts. Obrim el forn i ruixem el gall dindi amb els sucs que queden a la font perquè no es ressequi Tanquem el forn i vam pujar a 180º i cuinem per 30 minuts extra. Si preferim la carn del gall dindi molt feta cuinem per 15 minuts extra. SUGGERIMENT El farciment pot ser variat d'acord amb els diferents gustos, pot contenir fruites, verdures, espècies, pernil, carn mòlta, cansalada, etc. També es pot acompanyar aquesta recepta amb patates i pomes rostides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada