dijous, 26 de febrer del 2015

Pa de xocolata i avellanes

 

Ingredients
- FERMENTO:
---------------------------
- 50ml d'aigua tèbia
- 1 culleradeta de sucre
- 50g de llevat de fleca
---------------------------
- MASSA:
- 100g d'avellanes senceres sense closca
- 150g de xocolata negra
- 3 cullerades de cacau en pols sense sucre
- 50ml oli d'oliva de sabor suau
- 450ml d'aigua tèbia
- 1 quilo de farina
- 50g de sucre
- 1 pessic de sal

Com fer Pa de xocolata i avellanes
Primer preparem el ferment dissolent el llevat i el sucre els 50ml d'aigua tèbia. Col·loquem en un bol la farina i la sal. Incorporem el ferment, l'aigua, l'oli, el sucre i el cacau. Integrem tots els ingredients amb una cullera de fusta. Després ja comencem a treballar amb les mans. Afegim la xocolata picat toscament i les avellanes senceres. Posem la massa sobre el marbre enfarinat i pastem amb el palmell de la mà fins a obtenir una pasta suau que es desprengui de les mans. Ho deixem llevar dins d'un bol, cobert amb film, fins que dupliqui el seu volum. Posem oli en un motlle com per pa de motlle. Preescalfem el forn a 180oC - 200ºC. El posem al forn durant 1 hora aproximadament, traiem el pa del motlle i comprovem la cocció: la prova és si al colpejar la base el pa sona buit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada