dilluns, 23 de febrer del 2015

Salsa de tomàquet

 

Ingredients
- 350 g de tomàquet triturat en conserva
- 120 ml d'oli d'oliva 0.4º
- ½ gra d'all
- ½ cullerada sopera de ceba
- 1 mica de pebre negre
- 1 mica de sal
- 1 mica de sucre
- 2 fulles d'alfàbrega (decoratiu)

Com fer salsa de tomàquet
Aquesta és la recepta base més senzilla per preparar la salsa de tomàquet clàssica, imprescindible per acompanyar molts dels plats de pasta més habituals, carns i peixos. Primerament ofeguem l'all i poc després la ceba amb l'oli d'oliva en un cassó ben calent. Afegim el tomàquet triturat i deixem reduir a una tercera part. Afegim una mica de sal, un pessic de sucre per corregir l'acidesa i una mica de pebre. Finalment passem la salsa per un colador. Podem decorar el recipient on servim la salsa amb 2 fulles d'alfàbrega, li donarà un toc fresc i italià a l'ambient. Per conservar la salsa de tomàquet sobrant, només l'has de guardar a un pot de vidre al congelador; així quan la necessitis per cuinar només hauràs treure el pot, posar-lo en aigua calenta durant uns minuts fins que estigui descongelat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada